Οι Ρώσοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν στο διαδίκτυο το κυριλλικό αλφάβητο


 Οι Ρώσοι θα μπορούν στο εξής να καταχωρούν στο Ίντερνετ τα τοπικά ονόματα διαφόρων τομέων της χώρας τους στα κυριλλικά, μια δυνατότητα που την ανέμεναν εδώ και πάρα πολλά χρόνια επιθυμώντας να χρησιμοποιούν τη "δική" τους γραφή και όχι το λατινικό αλφάβητο, σύμφωνα με το κέντρο συντονισμού των εθνικών ονομάτων.
"Από σήμερα Πέμπτη στις 24.00 ξεκινά η ενεργοποίηση του κυριλλικού αλφάβητου", αναφέρει το κέντρο σε σχετική του ανακοίνωση.

Έτσι, τα τοπικά ρωσικά ονόματα τομέων θα τελειώνουν με τα γράμματα "r" και "f" στα κυριλλικά για την "Rossiskaia Federatsia" (Ρωσική Ομοσπονδία) και όχι με το σύνηθες "ru" που χρησιμοποιείτο έως τώρα, με βάση το λατινικό αλφάβητο.
"Από την ώρα 01.15 της Παρασκευής θα έχουν ήδη ενεργοποιηθεί 77.867 νέοι ρωσικοί τομείς και αναμένεται η ενεργοποίηση και άλλων 96.258 ονομάτων", προστίθεται στην ανακοίνωση που επισημαίνει ότι οι τομείς αυτοί θα αφορούν την εργασία, το βίντεο, το τηλέφωνο, τις διαμερισματικές περιοχές, κ.α.
Στο μεταξύ στις 16.00 της Παρασκευής θα περιληφθούν στο Ίντερνετ και 141.495 νέοι ρωσικοί τόποι σε σύνολο 159.886" που αφορούν σε πρώτη προτεραιότητα την κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις, τα ΜΜΕ και τους μη εμπορικούς οργανισμούς, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι το ‘Iντερνετ στη Ρωσία χρησιμοποιείται από 44 εκατομμύρια πολίτες, εκ των οποίων το 37% είναι ενήλικες. Στα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνονται οι νεαροί (μέχρι 18 χρόνων) χρήστες του διαδικτύου.
Τέλος, με βάση στοιχεία της ρωσικής ένωσης FOM (Ρωσική Ένωση Κοινής Γνώμης) ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου έχει πολλαπλασιαστεί κατά πέντε φορές τα πέντε τελευταία χρόνια.
 
Πηγή:εδώ
Share:

No comments:

Post a Comment

Translate from English,Russian into Greek

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Labels

Blog Archive